sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Jouluksi Espanjaan!

Hola! Tämä vuosi näyttää jatkuvan hispaanisten kulttuurien keskellä, mä ostin nimittäin juuri lentolipun Espanjaan. Suuntana on kahden viikon päästä Andalucia ja mä olen älyttömän innoissani. En ole koskaan käynyt manner-Espanjassa ja etelä-Eurooppa kokonaisuudessaan on mulle ihan tuntematonta seutua eli jännän äärellä ollaan!

Kiina-suunnitelmat siirtyy siis keväälle, mutta se oli odotettavissa. Mä olen hyväksynyt tilanteen paremmin kuin suurin osa mun ystäväpiiristä, joka näkee Espanjan yhä lähinnä koodinimenä jollekin kaakkois-Aasian maalle. Reaktiot on olleet samaa luokkaa kuin silloin kun kerroin lähteväni vaihtoon jenkkeihin ja multa on useampaan kertaan kysytty että hei mitä sun päässä nyt oikeasti liikkuu ja aiotko lähteä Fugeen lihapullia syömään.Pakko myöntää että Irwinin Las Palmas soi päässä kun aloin huumorimielessä googlettamaan Espanjaa pari viikkoa sitten, mutta voihan jumatsukka! Miksei kukaan kertonut mulle että Espanjasta löytyy aurinkorantojen lisäksi ihan huikeaa luontoa ja historiallisia kaupunkeja? Tuli ihan samanlainen mind blown kun Meksikon kanssa viime keväänä. Mikään ihosyöpä reissu ei siis todellakaan ole edessä vaan tarkoituksena on vähemmän turistisilla rannoilla rentoilun ja espanjan oppimisen lisäksi tsekkailla Andalucian luontoa ja historiallisia kaupunkeja.

Pakko muuten tähään väliin sanoa, että kuvittelin aina nuorempana sen pimeän voimat vievän talven olevan jotain keski-ikäisten huuhaata, mutta täällä sitä kärvistellään saman ongelman kanssa vaikka lasissa on vasta reilut parikymppiä. Hyvä kun pääsen aamulla sängystä ylös ja nukkumaan olen valmis auringon laskiessa neljältä. Pari extra tuntia aurinkoa tulee siis todellakin tarpeeseen.

Vinkkejä Andaluciaan voi heitellä. Kaikki tunnetuimmat paikat lienee jo kertalla ja näin tottapuhuen oon tainnut suunnitella tekemistä ainakin kahden kuukauden tarpeisiin, mutta jos jollain on mielessä jotain mahtavia luonto- tai off the beaten path -kohteita niin kertokaa silti ihmeessä!

PS. Pahoittelut päivitystauosta taas vaihteeksi. Lukukauden loppukokeet starttaa ensi viikolla ja oon viettänyt ihan liian paljon aikaa kirjastossa nenä kiinni kirjoissa. Tuntuu että on muutenkin tuhat asiaa hoidettavana. Tammikuussa on edessä muutto uuteen kämppään ja vaihdon peruttua kaikki paperihommat on yliopistoon liittyen aivan päin honkia.

8 kommenttia:

 1. Mä kotiuduin just reilu viikko sitten mun ensimmäiseltä Manner-Espanjan ja Andalusian reissulta, ja voi veljet, mikä paikka! Minusta tuli heittämällä Espanja-fani, ja lähtisin uudestaan milloin vain. Olen pikku hiljaa aloittanut postausten purkamisen, mutta suurin osa on vielä julkaisematta, joten kannattaa käydä tsekkaamassa blogistani Andalusia-tägin alta: http://www.rantapallo.fi/murumou/tag/andalusia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ite asiassa jo käynyt lukemassa sun juttuja Andaluciasta ja innolla odotan lisää :D Odotukset reissun suhteen on ihan älyttömän korkealla jo tässä vaiheessa!

   Poista
 2. Mulla samat kohdesuunnitelmat heti joulun jälkeen! Tällä hetkellä tosin vähän mietityttää, kun jo paikalla olevat poikaystävän isovanhemmat lähettelevät päivittäin viestejä, että kylmä on ja muistakaa pakata villasukat matkaan. Ei nyt ihan se, mitä olin toivonut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä kuvittelin myös että tuolla on talvella lämmin? :D Ei sit ilmeisesti. No, voittaa se kuitenkin lämpötiloissa Suomen ja Skotlannin (ainakin toivottavasti).

   Poista
 3. Oi ihanaa! Just matkalla melkein samoille nurkille Portugaliin. Gibraltarin ja Andalusian tutkiminen houkuttais hurjasti, mutta jos nyt eka pääsis vaikka Algarveen! :) Etelä-Eurooppa on musta niin ihana sekoitus etelää ja pohjoista, ei yhtään niin "tylsä" kuin Keski- tai Länsi-Eurooppa mutta mukavuusalueelta ei silti tarvii poistua. Talvi on just hyvä aika kun turremassat loistavat poissaolollaan. Niin kuin Meri tossa sanoikin, niin vilukin saattaapi tulla eli lämmintäkin mukaan! Kokemuksen syvä rintääni täältä huutelee, nyt tajusin sentään pakata noin 6 villapaitaa ja vedenpitävät vaatteet vaikka mittari sanoo 18 astetta :D Sisätiloissa jäätyy! Käy tsekkaan se Caminito del Rey, pitäis olla remontin jälkeenkin upee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö mun alkuperäinen suunnitelma oli lentää takaisin Britteihin Lissabonista eikä Gibraltarilta! :D Muutin sit viime hetkellä suunnitelmia kun tapaan kaverin uudenvuoden jälkeen Sevillessa ja eteläisen Portugalin tutkimiseen olisi jäänyt aikaa vain viikko. Nyyh, no ensi kerralla sitten Portugaliin!

   Miksi mä oikeasti kuvittelin että Espanjassa olis talvella lämmintä? :D Villapaitoja (ja sukkia) mukaan siis ja ilmeisesti rantahaaveet voi unohtaa :---D No eipähän tarvi kärsiä suurista turistimassoista ja ainakin hostellien hinnat vaikuttaa olevan suhteellisen alhaalla. Caminito del Rey on ehdottomasti listalla, pitää vaan muistaa buukata lippu sinne etukäteen :)

   Poista
 4. Heh, itsellä on avautunut tää Espanjan toinen puoli myös viime aikoina, matkablogeja lukemalla. Kummasti alkanut Espanjan reissut taas kiinnostaa! Siulle on muuten blogipalkinto miun blogissa. Hyvää joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ilman blogeja Espanjan toinen puoli olis varmaan myös mun osalta vähemmän tuttu! Kiitos paljon ja kiitos samoin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...