sunnuntai 10. marraskuuta 2013

KotonaMulla on huoneessa lämpöpatteri ja seinän kokoinen ikkuna naapurustoon. Mulla on talo täynnä kapeita portaikkoja ja huoneita joihin en ole uskaltautunut kurkistamaan. Suihku josta loppuu lämmin vesi kun silmään menee saippuaa ja keittiö, jossa kokataan dumblingseja. Mulla on tyttö ja poika, jotka omien sanojensa mukaan rakastaa mua. Host-vanhemmat, joita luulin työntekijöiksi heidät ensi kertaa tavatessani. Ihmisiä, joiden nimiä en muista, mutta jotka on aidon onnellisia mut tänne saadessaan. Paikka jota voin kutsua kodiksi. Ulkona on syksy ja mulla on kolme vaatekappaletta, joiden hihat ylettyvät ranteisiin asti. Mulla ei ole kylmä.

Lähtöpäivä ei koskaan koittanut. Mä nimitäin lähdin perjantai-iltana. Istuakseni viisitoista tuntia junassa, kuorsatakseni kiinalaisten olkapäitä vasten. Herätäkseni aamulla saasteista harmaaseen maisemaan ja tietääkseni saapuneeni kotiin. Liekö sattumaa, että tasan sata päivää aikaisemmin nousin lentokoneesta ja aloitin uuden elämäni Shanghaissa? Unelmat olivat samoja, mutta jokin on muuttunut. Lentokentällä hymyilin, olin onnellinen. Juna-asemalla nauroin ääneen elämän ihmeellisyyttä, tiesin että tämä olisi alku.


Ps. Kiinalaiset ihmiset on liian hyviä ja mä olen maailman kamalin autettava. Vai mitä sanotte pojasta jonka sormet muskasin matkalaukkuni väliin kun sitä yritettiin sulkea? Autokuskista joka raahasi 30 kiloa painavaa laukkuani kilometrin ja kuuden porrasvälikön verran? Tai sitä poikaraasua, joka sai mitä luultavimmin aivotärähdyksen päädyttyään junan lattialle mun matkalaukun siivittämänä. En muistanut kiinaksi sanaa painava ja sieltä se laukku sinkosi alas meteoriitin painolla suoraan pojan otsaan. Ja syliin sitten kun kyseinen henkilö oli jo jalkojen tasossa. Oon hirviö.

8 kommenttia:

 1. Oi ihan parasta että pääsit perille! Onko erilainen paikka kun Shanghai??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs! No on kyllä niin erilainen mesta että hyvä kun uskoo samaksi maaksi! Kaikki ihmisistä kaupunkiin on niiiiin erilaista. Tuntuu että aurinkokin paistaa eritavalla :D Mulla ei missään vaiheessa tullut kulttuurishokkia Shanghain päädyssä mutta nyt on sellain wou. Tosin positiivinen wou. Elämäntyylikin koki pienen muutoksen kun on vähän eri meininki täällä uudessa perheessä! But I'm loving it!

   Poista
 2. mistä muutto? voi kuinka sulla onkaan kerrottavaa kun sut vihdoin saadaan takasin kylmään, ankeaan suomeen ! ps. muista puikot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto koska Beijing kuumotti ihan liikaa ja Shanghaista ei saanut irti kaikkea sitä mitä lähti Kiinalta hakemaan!

   Voi et uskokaan :D Paitsi että kylmä siellä ei ole kun takaisin tulen jos tää mun aikataulu nyt sattuu pitämään! Tai ainakin toivon ettei elokuussa sada lunta. Ankeaa se on. Hyi että en halua edes ajatella.

   Kuinka voisin unohtaa:)

   Poista
 3. Kuulostaa siltä, että paikanvaihto oli onnistunut ratkaisu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan en elämässäni oo ollut mihinkään ratkaisuun tyytyvämpi! Jos Kiinaan lähtöä ei lasketa mukaan siis :)

   Poista
 4. voi että vasta elokuussako sut saadaan takaisin! valtuutan sut sitten heti tulemaan sinne ainoaan oikeaan suomen persereikään mua moikkaamaan ! - niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani :D Mut lupaan tulla käymään! Voidaan mennä taas uimaan ja kattoo twilightia! Ja syödä pussipastaa jos sun jääkaapilla on ongelma.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...