keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Pidempi tarina

Mulla oli jälleen kerran loistavat suunnitelmat eiliselle aamupäivälle! Olin kattonut läpi muutamat osotteet netistä, pistänyt päälle kivat vaattet ja pakannut kameran matkaan. Taistelin kaksi tuntia ennenkuin päätin luovuttaa. Tämä siksi koska yksikään osoitteistani ei pitänyt paikkaansa, muistikortti unohtui yöpöydälle, lompakkoni pohjalta löytyi kaksi euroa ja koska ihanat uudet kenkäni vuodattivat verta Shanghain kaduille. Painelin sitten toimistolle.

Let's make things clear: mulla on maailman paras agency. Siellä on niin mahtavaa porukkaa töissä, että meitsi viettelee vapaa-aikaansa toimiston sohvalla maaten! Vaihtoehtoisesti yritän löytää siedettävää röhnötyssentoa maailman epämukavimmissa tuoleissa, mutta se ei nyt ole pointti. Se on, että marssin aina ilomielin kiinantunneille, koska siitä huolimatta että olen Shanghain ainoa au pair, on mulla toimistolla ihan käsittämättömän hauskaa. Sen lisäksi, että ne googlettaa mulle turhanpäiväisiä osoitteita ja tulostaa yhä uudestaan mun hukkaamia papereita, ne myös ratkoo vapaa-ajallaan mun ongelmia, jakelee omien tuttujensa yhteystietoja, opiskelee sarkasmia ja yrittää järjestää mulle mahdollisuuden lähteä vaihtoaupparoimaan! Eilen vannotin yhden jätkän kokkaamaan mulle illallisen ja lupaus tuli - samainen tyyppi on luvannu myöst tarjota mulle joku päivä lounaan Shanghain tulisimmassa ruokamestassa! Millaiset ihmiset oikeasti tekee tämmöstä? No mun agencyn pojat.
Avaudun armaasta au pair companystani lisää joskus tulevaisuudessa. Ensiksi jos vaikka muistaisin miksi tämä firma on vaihtanut nimensä hehee.

Elämä maistuu suloisemmalta kuin yksikään Shanghaissa syömäni suklaapatukka! Ei ole epäilystäkään siitä missä mun kuuluu tällä hetkellä olla. Voi olla että kuherruskuukauteni jonain päivänä päättyvät, mutta vielä toistaiseksi jaksan uskoa olevani maailman onnekkain tyttö! Silmät lumpsuu ja meinaan joka ilta kaatua huoneeni ovelle pelkästä väsymyksestä, mutta kyllä on muuten sen arvoista. I have a kick-ass life here. Deal with it!


Kuvat yömarkkinoilta. Nyt pusuja sinne toimiston pojille taas. Kiva tajuta puolessa välissä iltaa että joku on sörkkinyt kameran asetuksia ja valotukset on täysin vituillaan. 

Keksisinköhän tähän loppuun vielä pari suloista tarinaa?

Shanghai on tehnyt musta niin loistavan biletytön, että päädyin viime viikolla bussipysäkin viereiseen pusikkoon yrjöämään ennen kuin olin edes ehtinyt käynnistä illan. Olisitte nähneet niiden kiinalaisten ilmeet kun syöksyin kadulta pensaikkoon kakomaan. Joskin vielä ikuistamisemman arvoisia olivat vastaantulijoiden ilmeet kun raahauduin pois sieltä pusikosta kälyisenä, hikisenä, tukka limassa ja huulipunat poskilla. Awesomeness. Voi päivällinen minkä teit!

Tänään puolestaan pelattiin ihmisdominoa bussissa. Ihmisiä on ruuhka-aikaan kyydissä noin kolminkertainen määrä suhteessa bussin mitoitukseen ja kuskilta menee puoli sekunttia hiljentää vauhtia kolmestakympistä nollaan. Kun ottaa huomioon, että puolet ihmisistä seisoo kymmenen neliösenttimetri tilassa pitämättä mistään kiinni voitte kuvitella lopputuloksen. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että polkupyörä on tämän kaupungin vaarallisin kulkupeli!

Kaiken kukkuraksi olen elänyt viimeiset kolme päivää neljällä eurolla, koska kukaan agensylla ei ole onnistunut löytämään soppareitani, eikä palkkaa voida luonnolisesti maksaa ilman niitä. Tänään kaivoin lompakostani kymmenen senttiä ja ilmoitin pojille, että mikäli mielivät nähdä minut perjantain tunneilla olisi vähintäänkin kohtuullista jos joku vaivautuisi maksamaan metrolippuni. Neljänkymmenen kilometrin kävelylenkki ei nimittäin oikein kiinnosta. Kyllä tuli vauhtia miehiin ja nyt ollaan niin rikasta että!

Stupidly brave girl kiittää ja kuittaa. Oliks tää nyt semmoin pitkä juttu mistä näitte päiväunia?

11 kommenttia:

 1. Hahahah sun blogi on niin ihana! Tätä on aina niin piristävä lukee. Ja niin siistii et viihdyt siellä noin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme lausetta, kolme niin-sanaa. Voi morjens

   Poista
  2. Kiitos :D Hahhah mut toihan on vaan positiivista!

   Poista
 2. Ainakin minut sait (hetkeksi) tyytyväiseksi ;)
  Onpas sulla siellä kivaa, täytyy myöntää että olen kateudesta vihreä (vaikkakin mahan sekaisin laittava ruoka ei innosta).
  Huippua, että sulle ollaan noin ystävällisiä. Tekee silti mieli sanoa, että varo vain, ettei ole kaverillisia vääristä syistä... Yksi kaverini kun Kiinassa aikoinaan kävi huomasi, että monet hillui hänen seurassaan vain sen takia että hän oli länkkäri eikä ollut kiinnostunut hänestä ihmisenä lainkaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mission completed! ;)

   Kyllähän sen tietää että tosi monet aasialaiset haluaa kaveerata länkkäreiden kanssa ihan vain siitä syystä että ne sattuu olemaan länsimaalaisia. Sellaisia on tullut vastaan, mutta usko tai älä ne tunnistaa kyllä aika helposti! Tai ainakin uskon tunnistavani :D

   Poista
 3. Hellou, dear, löysinhän sinut sieltä, maailman toiselta laidalta. Hetken olit hukassa. =D Hieman selailin postauksiasi, voi että, tosi hienoa, että viihdyt siellä niin hyvin. Upeaa. Pariisissa asuva veljeni vieraili Kiinassa vuosi sitten, ja oli häneenkin tarttunut melkoinen Kiina-kärpänen; se kävi ilmi kun hän teki noin kuukausi sitten jokavuotisen kesäreissunsa kotikonnuille. =D

  Mahtavuutta. Mitäs hittoa minä tein silloin kun olin kahdeksantoista?!(mikä oli... ööh... vuonna 1999...jaiks...) Muutin pois kotoa, ou jea, tunnin automatkan päähän naapurikaupunkiin ja menin töihin, ou jea. Ja uuvutin siellä itseäni sellaiset pari vuotta. =D Happy days! Ei kun ihan totta, muistelen oikein lämmöllä noita paria vuotta.

  Nautihan elämästäsi siellä! (no mitä minä tässä kehottelemaan nauttimaan kun ilmiselvästi niin jo teet. =D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mun olisi ilmeisesti pitänyt tulla privaatisti sulle ilmoittamaan muutosta ettet olisi pudonnut kelkasta :D

   Mua kammotti maailman eniten juuri tuo muutan pois kotoa viiden kilsan päähän ja menen töihin. Tai eipä se yliopisto parin kaupungin päässäkään oikein innostanut! Olisihan niissä olleet puolensa ja vamaan sopii ihan mahtavasti monille, mutta mua vaan kauhistutti ajatella sitoa itseni johonkin kouluun tai jäädä aloilleni lorvimaan... Mutta hyvä että sulle sopi! Kukin tyylillään.

   Kiina on kyllä ihan uskomaton enkä voisi olla tyytyväisempi valintaani! Ihan uskomaton paikka ja uskomattomia tyyppejä täällä näin. Nautitaan nautitaan :)

   Poista
 4. Hih, ihania nämä sinun postauksesi täällä!<3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...