torstai 15. elokuuta 2013

Turistipäivä

Musta tuntuu että mun kiinanopettajan tavoitteena on käydä poliittisia keskusteluja ennen vuoden vaihdetta. Sillä on nimittäin niin kova tahti päällä ettei tosikaan. Joko puhun loistavaa mandariinia maasta poistuessani tai sitten putoan kärryiltä heti huomenna. Mutta muuten kyseessä on maailman ihanin nainen! Eilen se selitti hymy korvissa ystävänpäivästä, jota satuttiin viettämään tällä viikolla. Arvatkaa kellä oli treffit? No ei kyllä mulla ainakaan, mutta sen verran ruusuista oli opettajani puhe, että sillä taisi käydä parempi tuuri!Seikkailin eräänä liian kuumana päivänä People's Squarelle. Se ei näyttänyt yhtään siltä millaiseksi olin sen kuvitellut. Löysin itseni myös Nanjing Roadilta, Shanghain suurimmalta shoppailukadulta, ja palasin kotiin tyhjin käsin. Kiina on kallis niille, jotka eivät osaa etsiä. Mulla on markkinoiden metsästys vielä vähän kesken.

Turistipäiväni huipentui Bundiin näkymiin. Vesi on täällä tosiaan vihreää. Ja likaista, minkä ansiosta onnistuin kuin ihmeen kaupalla välttämään houkutuksen hypätä sillalta. Vaikka lämpötila onkin tällä viikolla jo reilusti alle neljänkymmenen, ei se siitä yhtään inhimillisempää tee. Sinä, joka kehitit Siperiaakin viileämmän ilmastoinnin Shanghain julkiseen liikenteeseen: KIITOS.22 kommenttia:

 1. mulla alkaa koulussa kiinan kurssi! :D mutta tuskimpa yhdessä jaksossa (n. 2kk) mitään oppii :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii jos tahti on sama kun täällä! :D Ootappa kuule vaan niin parin kuukauden päästä hoilottelet Kiinan kansallislaulua!

   Poista
 2. Oikeest huhhuh minkä näköst! :o Mun on niin hankala uskoo et jossaa oikeest on on tollast :, D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu kylään niin ei oo enää niin vaikeeta :D No ei, kyllä mullekin tulee välillä sellain epätodellinen olo!

   Poista
 3. Oih, osaat kyllä hienosti kuvata ja kuvailla maata.

  Kiinnostavaa seurata, että mitä kaikkea vielä tapahtuukaan! Ihanaa aikaa sinne =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :) Ihana että kiinnostaa! Ja kiitos taas hehs :D

   Poista
 4. Ihanaa et kerranki ajattelit mua ja otit vaan mua varten ton Aurora taloasiasta kuvan <3<33<2<5<35<7

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho katos katos mites mä nyt tollasen kuvan oon ottanu? No ei ihan sulle se oli ♥

   Poista
 5. Kiva nähdä kuvia sieltä! :) Sitten kun saat rutiinit päälle niin olisi kiva kuulla arkielämästä kiinassa ja kiinalaisessa perheessä, sulla on kyllä loistava blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shit! Tiedätkö mä just tänään mietin kun kävelin kotiin että mitenköhän ihmeessä osaan ikinä pukea tän maan sanoiksi tai selittämään miten täällä toimitaan ja eletään :D Mutta hei ihanaa kun kysyit ja pyysit, tottakai yritän parhaani mukaan kertoa arjesta täällä! Ja kiitos :)

   Poista
 6. Se joku vois tuoda sen ilmastoinnin tonne Lontoon julkiseen liikenteeseen myös, jokainen siellä liikkuva ois ikuisessa kiitollisuudenvelassa. Sinne maan alle mentäessä on niin kuuma kesällä!
  Onse kyllä ihan oikeesti käsittämätöntä miten jossain voi olla ton kokosta. Ihan oikeesti! Tai niin paljon ihmisiä, ei sitä vaan pieni ihminen käsitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah voi ei :D Mä kyllä oikeasti kiitän jotain korkeampia voimia jokainen kerta kun astun bussiin tai metroon. Ilman ei pärjäisi!

   No on kyllä! Joskus kun katsoo taivaalla ja näkee vain pilvenpiirtäjiä tulee kyllä aika epätodellinen olo. Just tänään kerroin yhdelle aupairkaverille että koko suomessa on vaan viis miljoona ihmistä. Se vastas että kai sä tiedät, että pelkästään tässä kaupunginosassa asuu enemmän porukkaa. Mut ei sitä vaan ymmärrä.

   Poista
 7. Ei kun olisit kato hypänny siitä sillalta ja sit laskettais päivii koska iskee a) ripuli b) mahatauti c) ahdistus ja shokkikohtaus (kun saat selville mitä siellä vedessä oikeesti on) tai d) keltakuumeen vaikka sulla vissiin rokotus onkin ;)

  Ja joo jos viitsisit kertoo tosissaan peruselämästä, kiinnostaa kovasti. Onko esim. kiinalainen ruoka todella sitä mitä saa Tao Yanista ja seisovista pöydistä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu et noi asiat olis konkreettisempaa laskee tunneissa :D Eikä sitä mahatautii ja ripulia tarvi jokeen asti lähteä ettimään, nappaa tuolta kadulta vaan lähimmän ruokatikun niin reikävessaa pääsee aika nopeasti etsimään! :D

   Miten ei tullu yllätyksenä et just sua kiinnostaa tietää ruoasta? :D No ei, tottakai kerron! Mulla on ollu yks ruokapostaus tässä nyt vireillään, mutta niin kauheasti pitäis sanoa ja kertoa että mulla menee varmaan koko loppuvuosi sitä kirjoittaessa...

   Poista
 8. Oon edelleen sitä mieltä, että tuolla on kyllä jotenkin tosi siistin näköistä. Vaikeeta kuvitella, että jossain näyttää tuolta! :D Voi kun itsekin pääsisi joskus noin eksoottiseen paikkaan edes käymään!

  Mua kiinnostaisi myös kaikenlaiset kulttuuriero- yms. postaukset. On aina yhtä hauskaa kuulla muiden maiden erikoisista tavoista sun muista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah :D Kyllä täällä siistiltä näyttää munkin mielestä! Siihen vaan tottuu valitettavan helposti.

   Kyllä mä luulen että Espanjassakin riittää ihmeteltävää, vaikkei se kaikkien mittapuulla ehkä niin "eksoottinen" olekaan! Ihan takuulla sullakin tulee vastaan mieltämullistavia näkymiä :D

   Ja joo, kulttuurierohommia kirjoittelen viimeistään ensi viikon alussa! Ja niitä erikoisia tapoj,a niitä löytyy ja voi että miten paljon :D

   Poista
  2. Joo, eiköhän Espanja oo mulle nyt ensiks ihan tarpeeksi eksoottinen :D Oon sen verran vähän matkustellut elämäni aikana, että oon kyllä jo tosi ylpeä jos selviän yksin lennoista ja lennon vaihdoista ja kaikesta muusta ja oon parin viikon päästä oikeesti Madridissa!

   Poista
  3. Lentojen vaihto ♥ Itsehän en ollut koskaan elämäni aikana vaihtanut koneta ennenkuin lähdin Kiinaan. Oli mielenkiintoista :D

   Hyvää matkaa toivottavasti kaikki menee putkeen!

   Poista
 9. Pakko liittyä lukiaks kun ittekki asun shanghaissa !

  VastaaPoista
 10. Weee. Rakastunut Kiinanopettaja kuulostaa ihanalta! :')

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...