sunnuntai 4. elokuuta 2013

I love my life

Otsikosta voitte varmaan päätellä että hyvin menee. Tai no, hyväkin tuntuu aika lievältä ilmaisulta verraten siihen miten mahtavaa täällä on! Saavuin Pudongin kentälle eilisaamuna ja siitä lähtien on ollut ihan tajuton meno päällä. Shanghaita oon nähnyt tasan puolentoista tunnin metromatkan, pikaisen ostoskeskusharhailun (lue: vierailin kerroksessa joka oli pyhitetty pelkästään ruoalle ja herkuille) ja kotimatkan verran, mutta voin vakuuttaa että maailmassa ei voi olla kovin montaa paikkaa jotka olis enemmän luotuja mulle!

Lentojen kanssa oli ihan tajutonta sähläystä. Lontoossa ei päästy laskeutumaan ukkosmyrskyn takia vaan kierreltiin ilmassa joku puoli tuntia yliaikaa. Heathrowlla neljän tunnin odottelun jälkeen sitten selvisi, että mun lentoa on siirretty puolellatoista tunnilla. Awesomeness. Kun pääsin koneeseen en sit tietenkään osannut nukkua ja perillä päästessä oli sit tosi kiva alottaa tutustmisrumba kun on ollut vuorokauden nukkumatta. Onneks tää mun local coordinator on maailman ihanin! Siis ihan oikeesti maailman sympaattisin tyyppi! Puhuttiin kaikkea maasta taivaisiin ja tää oli ihan suprised että suomalaiset ei ookkaan katolisia ja että minä oon uinut meressä.

Ulkona on +40 astetta lämmintä ja kuulema kuumin kesä vuosiin. Mulla ei oo ikinä ollut niin kuuma kun seistessäni täällä liikennevaloissa! Siis ihan oikeasti! Taivas on harmaa, mutta se ilma on vain niin sakeana kuumuudesta. Jos tuulee, se tuulikin on kuumaa ja kosteaa! Nää ei käy ulkona kävellen ollenkaan ja ymmärrän kyllä täysin miksi. Siis ihan tajutonta! Päätin eilen fiksuna tyttönä sammuttaa ilmastoinnin päikkäreiden ajaksi ettei vaan tule kylmä. SERIOUSLY mitä oikeen ajattelin? Herätessäni olin yksi märkä läntti ja puuteria sai sutia taas koko rahan edestä. Tänään en jaksanut vetää edes pohjameikkiä naamaan. Se olisi löytynyt poskilta ennen aamiaista.

Ja ruoasta puheenollen! Ruoka on parasta mitä oon eläessäni syönyt! En tiedä johtuuko tää mun yleisestä mielentilasta, mutta pelkkä riisi ja vesi - KYLLÄ MINÄ JUON VETTÄ - maistuu ihan taivaalliselta. Että voitte sitten vaan kuvitella kaikki nää lihapadat joiden äärellä keikun. Tänään söin illallisella mm. ankkaa ja viittä muuta "riisin lisuketta". Oon ihan taivaassa vaikken osaakaan käyttää puikkoja. Tai osaan, mutten pidä niitä oikein! Mutta minkäs mä sille mahdan ettei mun suuhun päädy yksikään riisinjyvä jos pidän niitä tikkuja oikeassa asennossa...

Perhe on ihan superihana! Oon niin rakastunut näihin tyttöihin! Mulla on myös pieni lahjojen ja piirroskuvien määrään perustava olettamus ettei nekään inhoa mua. Huomaa kyllä että on leikitty kun on kädet ja jalat ihan mustelmilla. Huomasin valitettavan aikuisia piirteitä itsessäni kun en heti tajunnut kaikkia leikkejä vaan mulle piti selittää mitä tapahtuu. Toivon että taannun pian takaisin lapsen tasolle! Ja mitä tähän pelättyyn englantiin tulee niin todellakin no worries. Lapset puhuu tosi hyvää ja selkeää englantia enkä oo vielä kertaakaan törmänny tilanteeseen missä en olis tullut ymmärretyksi. Mä puhun toisinaan liian hankalaa kieltä ja joudun vähän viittomaan, mutta enpä oo koskaan tavannut yhtä nuoria nuoria tyttöjä jotka puhuu ei-natiivina tällaista kieltä! Mun suomikin sujuu kohtuullisen hyvin. Vastaan nimittäin aina oveen koputtaessa sisään ja yes muuttuu vähän turhan helposti jooksi tai niiksi. Kiinan suhteen mulla on kuitenkin selkeät ja epäinhimilliset tavoitteet. Päätin nimittäin että kuukauden päästä ymmärrän mitä ruokapöydässä puhutaan! Siihen on hyvä pyrkiä kun suurin kielikukkaseni on bie qi wo elikkäs don't piss me off. Ja loput onkin sitä "koira on väsynyt" -luokkaa. Mutta tavoitteita pitää olla!

Eipä tässä kai muuta! Huomenna vielä lepäilen univelkojani pois, mutta tiistaina kuumottelisi kovasti seikkailemaan. Mistä vetoa etten löydä edes omasta naapurustostani pois?

Ps. Nää metrokortit on ihan helvetistä. Nää ei päästä äännähdystäkään tai näytä mitään merkkiä siitä että kortti on luettu! Tulos on että a) rynnin päin kiinni olevaa porttia b) kulutan about viisi matkaa kortistani yhteen porttiin. Yhyy.

Pps. Meri on täällä kuulema VIHREÄ. SIIS VIHREÄ.

12 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mahtavalta, tosin helle ei, koska helle saa mut muuttumaan lahnaksi joka ei kykene tekemään mitään. +20 on hyvä lämpötila, sen jälkeen kaikki on tuskaa :D

    Aika hyvät tavoitteet kielen kanssa, toivottavasti toteutuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tää helleon jotain niin hirveetä! On ihan uskomaton tune ku menee ilmastoituun huoneeseen missä on lämmintä VAIN 28. Tuntuu siltä kun kävelisi jääkaappiin... Inhoan muutenkin kesää, että voit vaan kuvitella mun tunnelmat!

      Haha kiitos :D Uskon ja toivon että mun turhautuminen on riittävän painava syy opiskella ahkerasti!

      Poista
  2. aww ihana postaus!! siellä alku näyttää menevän hyvin, ja toivottavasti kohta pääset seikkailemaan ostoskeskuksissa ja sen sellaisissa :D jotenkin kiva lukea kun ajattelee mitenhän mulla lähtee sujumaan samallalailla sitten koreassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin menee joo! Mietin että uskaltaisinkohan jo huomenna lähteä uusintakierrokselle kaupunkiin! Olis nimittäin siistiä :D

      Siis täh häh ootko menossa Koreaan au pairiksi? Vai ootko tää sama anonyymi joka aikoinaan selitteli vaihtarijutuista ym?

      Poista
    2. au pairiksi!!

      Poista
    3. Oho! Eikä vähänkö hienoa! Onko sulla jo perhe ja kaikki valmiina? Milloin oot lähdössä?

      Poista
  3. Ihanaa kuulla, että viihdyt siellä noin hyvin! Sulla on kyllä tosi eksoottinen ja speasiaali paikka au pair -vuodelle, nauti siitä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee niin on enkä voi kuvitella että olisin missään yhtään vähemän eksoottisessa paikassa! :D Todellakin nautin!

      Poista
  4. Tässä itse au pair -juttuja miettiessä löysin tän blogin ja pakko sanoa että tykkään! Seurataan siis jatkossakin.

    VastaaPoista
  5. Ai että, ihana kuulla että kaikki on lähtenyt hyvin rullaamaan heti alusta asti. Ja tekstie lukiessa heräs kysymys, mitäh oliko täällä ukkosta?! :--D hyvin hereillä tosta säätilanteesta.
    Tuntuu myös, että joka paikassa on "kuumin kesä vuosikymmeniin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah mullakaan ei kyllä normaalisti ole mitään käsitystä säätilasta, mutta tota ryskettä ja pauketta ja salamointia ei oikein voinu missata :D Siltä kyllä tuntuu joo! Harmi vaan että mun kaupunki on niitä kuumimpia "kuumin kesä" mestoja... Pliis kesä mene pois!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...