lauantai 12. syyskuuta 2015

Freshers week


Mun käytävällä asuu 41 ihmistä, joista olen tavannut ehkä puolet. Nimetä osaan kymmenen. Yksi on skotlantilainen, kaikki muut ulkomailta. Sanon hei jokaiselle vastaantulijalle ja mietin olenko esitellyt itseni. Jokainen keskustelu alkaa samoilla sanoilla, kysymyksillä siitä mistä tulet ja mitä opiskelet, mihin societyihin olet ajatellut liittyä ja mitä sports clubeja olet kokeillut. Tuntuu kuin olisin jälleen kaakkois-Aasiassa. Paitsi että siellä mulla oli vain loputtomasti aikaa. Täällä se tuntuu loppuvan kesken jokaikinen päivä.

Oon juossut BBQ:issa, lukemattomissa societyjen tapaamisissa ja tanssinut ceilidhia sirkusteltassa. Oon käynyt surf clubin uimatestissä, kokeilemassa jujitsua ja hyppinyt valtavilla trampoliineilla. Oon seikkaillut rannalla, eksynyt tuhat kertaa kampuksen samannäköisten talorivien keskelle ja kävellyt lukemattomien puistojen ja puutarjohen halki. Oon jonottanut tuntitolkulla virallisia asioita varten, joutunut valitsemaan kurssini uudestaan, tullut ei-valituksi mandariinin kurssille ja pelännyt mun tutoria. Oon maalauttanut kasvoni kauniilla väreillä ja syönyt mahani täyteen ilmaista jäätelöä ja pizzaa. Mun lattia hukkuu flyereihin ja muovipusseihin enkä mä osaa päättää mihin aktiviteetteihin haluan vapaa-aikani käyttää.

Tänään satoi ensimmäistä kertaa viikkoon. Yritin hetken kunnostaa polkupyörää sateessa, mutta luovutin. Tulin syömään currya, jota valmistin eilen vahingossa neljän hengen tarpeisiin. Olisin halunnut mennä kokeilemaan sirkusta, mutta tapaaminen oli ulkona - ensi viikolla sitten! Toivottavasti sade lakkaa pian, mä lähden nimittäin huomenna vaeltamaan Lochnagariin!

Mun luennot alkaa ylihuomenna ja mun lukujärjestys huutaa tyhjyyttä. Mulla on parhaimmillaan kaksitoista tuntia ohjattua opiskelua viikottain, heikoimmillaan vain kahdeksan. Mua vähän jännittää miten mun itsekuri riittää itsenäiseen opiskeluun, mutta toisaalta mä oon ihan äärettömän innostunut mun kursseista! Espanjan ja mandariinin poisjäänti raastaa sydäntä, mutta luulen antropologian, maailmanpolitiikan, latinalaisen amerikan kulttuurihistorian kuin globaalin maailman kurssien paikkaavan ne aukot.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kiireiseltä, mutta hauskalta! Meillä kans oli nyt Frosh Week, eli tekemistä ja tutustumista on riittäny :D Ja nimenomaan toi on niin tuttu tunne, et vaan kaikille moikkaa kun ei enää muista onko esittäytyny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiire on kyllä ollu! Toivottavast se helpottaa jossain välissä :D Ja toivottavast mä opin jonain päivänä muistamaan toisten naamat ja nimet ulkoa...

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä ja aberdeenilaiselta freshersiltä! Mun kolmosvuotisen freshers on ollut aika samanlaista juoksentelua paikasta ja tapahtumasta toiseen. Hyvää opiskelujen alkua! Mä luin muuten ensimmäisenä vuotenani aberdeenissa antropologiaa ja tykkäsin niistä kursseista tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans kuullu et antropologian kurssit on tosi hyviä/kivoja/tykättyjä täällä! Kauheesti en ite voi sanoo yhen lecturen ja induction perusteella mut tosi mahtavalta vaikuttaa! Kiitos :D Varmaan ne on aika samanlaset kaikille, mitä nyt mä olen huomattavasti enemmän hukassa kun ylempien vuosien opiskelijat...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...