lauantai 20. joulukuuta 2014

reissuun lähden + yliopistopaniikki + pari kysymystä

Viikon päästä miä tallaan Beijingin katuja! Voi vitsit! Ei kyllä tunnu yhtään siltä. En oo ihan vielä sisäistänyt, että seuraavaan viiteen kuukauteen ei oikeasti tarvitse tehdä mitään muuta kuin säilyä hengissä. Ja ottaa rennosti ja syödä katuruokaa ja viettää aikaa maailman parhaiden tyyppien kanssa. Ja kärsiä ripulista ja varoa tulemasta ryöstetyksi. Huhhuh kuulostaapa rankalta.

Viikon päästä ollaan siis Kiinassa, siitä kuukauden kuluttua Vietnamissa, kahden Cambodiassa ja kolmen Laosissa. Jos suunnitelmat menee siis millään muotoa putkeen ja säilyn elossa tonne Laosiin asti! Sen jälkeen mennään sinne minne jalat vie. Eli varmaan Kiinaan tai Mongoliaan. Ehkä. Sanoisin että suunnitelmana ei paha!

Kaikki on luonnollisesti pitänyt jättää taas viimetippaan. Matkavakuutuksen lasku tulee todennäköisesti tiistaina (toivottavasti). Töitä ahnehdin sekä alkuviikoksi että tapaninpäiväksi. Joululajat on paketoimatta (joskin ostettu) ja ennen lähtöä pitäisi sekä viimeistellä, aloittaa että postittaa parit yliopistolappuset. Hehee. Lentolippu Vietnamiin pitäis maksaa ja couchsurfing hostit Beijingiin hankkia. Kameran kenno on putsaamatta ja passi viisumeineen on tällä hetkellä Helsingissä. Joskaan ei suurlähetystössä! Pakkaamisesta ei nyt puhutakaan. Saati mistään hammaslääkäreistä tai muista "oleellisuuksista". Mutta huomhuom tällä kertaa mulla on sentään matkavakuutus koko reissun ajaksi sekä toinen pankkikortti jos satun tunaroimaan. Victory!

Matkan suhteen mikään ei juuri stressaa. Yliopistohommat kyllä, mutta saamattomana laiskiaisena olen kenties ansainnut sen. Paniikkimode on päällä. Skotlanti on ykkösvaihtoehtona, mutta mikäli britit ei musta tykkää niin homma menee aikas vaikeaksi! Hain peräti kahteen (joskiin kolmeen degreeseen) yliopistoon, koska eihän sitä mun ainetta useammasta löytynyt! Näistäkin kahdesta haluan aikuistenoikeasti vain siihen yhteen eli heikolta näyttää. Jihhei.

Koska näytti heikolta päätin hakea myös Ruotsiin. Koska helkkarin kivat tutkinnot, paniikki ja helppous. Hakemiseen itsessään meni aikaa noin kaksi minuuttia, se oli ilmaista ja todistuksia ei tarvitse edes kääntää! In your face UK & Netherlands!!! Men jag talar inte sverige. Ja ois ehkä kiva päästä vähän skandinaaviaa pidemmälle...

Alankomaat on harkinnassa. Eli siis jos motivaatiota piisaa ja paniikki jatkuu saatan laittaa sinne paperit. Ne vaan pitäisi olla mun haaveilemissani tutkinnoissa kouluilla jo helmikuussa ja näihin tosiaan sisältyvät motivaatiokirje, hakuessee, suositukset, koulutodistusten käännökset sekä englannin kielikoe. Ainiin ja haastattelukin on useammassa paikassa että moro.

Saksassa olematon määrä tutkintoja englanniksi. Irlannissa ne jotkut about kolmen tonnin ihmemaksut (mitkä ei siis oo lukukausimaksut vaan, no, jotkut). Kiinassa vaihtoehtoja on aikas vähän jos haluan mihinkään mua kiinnostavaan kaupunkiin ja sitten ne kiinnostavat tutkinnot kiinnostavissa kaupungeissa on aikas kalliita. Taiwanissa on yks ihan kiinnostava kurssi... Oon oikeasti googlannut noin jokaisen maailman valtion ja niiden englanninkieliset kandit. Alkaa vaihtoehdot loppumaan käsistä. Huhhuijaa mitähän tässä käy. Olis kiva päästä sinne britteihin!
Pari kysymystä blogista! Mua kiinnostais nimittäin kamalasti vaihtaa blogialustaa! Pallontallaajiin/Rantapalloon, Lilyyn tai muuhun vastaavaan. Eli nyt kannattaa tulla protestoimaan jos kokee, että bloggerin kautta tätä on ehdottomasti helpointa seurata! Koska luonnollisesti jos alusta vaihtuu niin tätä joutuu alkaa seuraamaan bloglovinin tmv kautta.

Toinen asia on blogin nimi, mitä olen hyvin paljon ja kovasti mielessäni pyöritellyt. Koska mä haluaisin jonkun kivemman. Jonkun suomenkielisen ja semmoisen mikä mätsäisi blogin sisältöön vähän paremmin kun tää nykyinen! Eli nimenmuutos nyt on ainakin edessä!

Ja kolmas asia elikkäs se, että mulla ei lähde tietokone reissuun! Päivittelymahdollisuudet on siis, no, enpä oikeastaan edes tiedä! En oo hankkinut VPN:ää Kiinaan eli saatan hiljetä heti samantien kuukaudeksi. Toisaalta en mä tiedä millä mä päivittelisin sitten jossain keskellä Laosiakaan. Ehkä mä oon niin addiktoitunut sosiaaliseen mediaan että istun kaikki päivä nettikahviloissa? Toivottavasti en. Eli joo, jonkinsortin blogikuolema saattaa olla edessä!

8 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa! Itse seuraan blogiasi loglovinin kautta, joten blogipohjan vaihto ei haittaa ;)

  VastaaPoista
 2. Ei älä vaihda bloggerista pois, sillä tykkään blogistasi paljon, mutten omista bloglovinia tms. Mihin kandin tutkintoon hait?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tehny päätöstä vielä eli ei tarvi huolestuu :)

   Hain britteihin lukemaan antropologiaa!

   Poista
 3. EEiii mongolia, miäki haluun äää! Älä vaihda alustaa, että nään kuvia mongoliasta ja vuorista ja voin vihertyä kateudesta taas kerran. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä mietinki et sulle vois olla aika suuri haaste pysyy kärryillä jos vaihtaisin... :D No ei vaan. Ja nyt ei odotuksia liian korkealle! Mahdollisesti (tai siis hyvin todennäköisesti) jumitun Kiinaan matkalla Mongoliaan tai oon niin köyhä et joudun tulemaan Suomeen heti Laosin jälkeen. Mut leikitään etten!

   Poista
 4. Jihaa, sulle tulee aivan huikea reissu!
  Kyllä noi hoidettavat asiatkin järjestyy, kun vaan pysyy langat käsissä vaikka lähtö lähestyykin :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan mulla tässä vielä pari päivää aikaa... Oon mä sen verran ryhdistäytynyt että HK-Saigon välille on lentolippu ostettu! Couchsurfing hostejakin löytyy ihan kiitettävä määrä (suom. en joudu nukkumaan kadulla kuukauden ensimmäistä puolikasta) että ehkä tästä vielä noustaan!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...