sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Mä en tiedä yhtään mitä tulee tapahtumaan ja se on aika jännää

Ja vähän pelottavaa, mutta mä yritän kovasti muistutella itseäni siitä, että ennenkin on pärjätty vailla sen suurempia suunnitelmia! Ainakin sillain loppuen lopuksi!


Tilannehan on siis seuraava: mulla ei ole pientäkään aavistusta siitä mitä tapahtuu Beijingiin saapumisen jälkeen! Vaihtoehtoja on kärjistettynä kaksi, kielikurssi Beijingissä tai kaakkois-Aasiaan häippäsy, jotka on molemmat äärimmäisen loistavia vaihtoehtoja ja siitä syystä päätös on vaikea. Ja se pitäisi tehdä aboutirallaa nyt, että osaisin hakea kurssille ja saada halvimman mahdollisen dormin tai vaihtoehtoisesti buukata junaliput Vietnamiin!

Eli jännän äärellä ollaan. Kirjoittelin plussat ja miinukset ylös molemmista vaihtoehdoista, mutta en tullut yhtään sen viisaammaksi. Joku mua fiksumpi totesi, että mä en voi noilla vaihtoehdoilla tehdä huonoa päätöstä mikä on kyllä ihan totta! Mutta yritä siinä nyt sitten valita. Beijing on maailman paras paikka ja täynnä mulle rakkaita ihmisiä, mutta se kuulostaa reissaamiseen verrattuna vähän tylsältä vaihtoehdolta. Reissaaminen on nimittäin maailman mahtavin juttu ja mä rakastan tien päällä olemista sekä uusien paikkojen ja kulttuurien koluamista koko sydämeni pohjasta, mutta ajatus yksin matkustamisesta karmii pienoisesti. Ei niinkun turvallisuuden kannalta vaan ihan yleisen psyykkeen.Nyt pyöritellään siis päivät pitkät kielikouluja, yliopistojen kursseja, lento- ja junalippuja, couchhosteja sekä matkareittejä. Pitäis rokottautua siltä varalta että matkustelen. Rinkka ja matkavakuutus on hommattava joka tapauksessa. Pikkasen alkaa stressailla ja jännittää. Miks mä oon näin huono tekemään päätöksiä?

10 kommenttia:

 1. Oh mahtavaa reissua sulle! Ja tosiaan - noista kun valitset, et voi valita väärin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D sitkun vielä osaisi päättää kahdesta hyvästä vaihtoehdosta!

   Poista
 2. Väärin ei voi valita, mutta itse kyllä lähtisin Vietnamiin ;) Vaikka Beijing on kyllä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaagh no just tän takia mä en osaakkaan valita! :D

   Poista
 3. Mulle jo "mitä ruokaa tänään syödään, kanakeittoa vai nuudeleita?" on ylitsepääsemättömän vaikea valinta, joten tsemppiä sulle. :D Ja toi eka kuva on ehkä maailman hienoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä en pysty ees ravintolassa tilaamaan ite ruokaani vaan jonkuu pitää olla mulle sanomassa että tää on hyvää valkkaa se :D Eli ymmärrät ehkä tuskani. Ja kiitos. Se oli äärimmäisen harmaa ja saastunut mut photoshoppasin siitä vahingossa äärettömän hienon! En kyllä siiten tiedä miten sen tein..

   Poista
 4. Mä meen talvella Vietnamiin lomalle ja ens vuonna Kiinaan au pairiks suunnitelmien mukaan (kommentoin silloin aiemminkin) Samanlaiset kiinnostuksenkohteet ilmeisesti :D Niiden kahen kohteen välillä en kyllä osais päättää ja onneks ei tarviikkaa ku en osais :D

  Piti muute kysyy, et kuinka pärjäsit Kiinassa nettisensuurin kaa? Oon kuullu, et YouTube ja google ainaki ois blokattuja ja kans blogspot, mut sä nyt ainakin kirjotit tän kautta. Et osasitko kiertää niitä, eiks ne oikeesti oo aina estettyjä vai olitko vaan ilman estettyjä sivuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah nojoo näköjään menee aika yksiin kiinnostuksenkohteet :D Onneks mä en silloin puoltoista vuotta sitte vilkaissutkaan mitään Vietnamin kuvia, mähän olisin menny ihan sekasin!

   Joo eli siis käytännössä kaikki sosiaalinen media on Kiinassa blokattu ja estot kiertääkseen tietokoneeseen/puhelimeen/tablettiin pitää olla asennettu VPN (virtal private network). Ne maksaa parikymppiä, mutta jos facebookia ja youtubea haluaa käyttää niin on kyllä rahan arvoisia :)

   Poista
 5. Jos onnistun hankkimaan ittelleni uuden rinkan ennen japania niin saat mun oman ehdottomasti! (ei siis ole rikki, haluun vaan vähän isomman) :D
  -Anniin@

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä kokonen rinkka sulla on? :D Miä oon kaavaillu jotain 50-60litrasta. Laitan sulle viestiä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...