lauantai 10. elokuuta 2013

Välitilassa

Oon viettänyt Kiinassa nyt reilun viikon. Suomi tuntuu pelkältä unelta, joltain mikä tapahtui jossain kaukana kauan sitten. Jotain mihin ei osaisi enää palata. Musta ei kuitenkaan tunnu myöskään siltä, että olisin saavuttanut Kiinan. Syön riisiä kahdesti päivässä, hengitän suurkaupungin saasteita ja kävelen samoilla kaduilla tuhansien ja taas tuhansien ihmisten kanssa. Oon lakannut miettimästä ja kiinnittämästä huomiota niihin pienimpiin erikoisuuksiin, alkanut nähdä kokonaisuuksia. Alkanut ymmärtää miten maailma täällä toimii - tai ainakin tietämään, sillä ymmärrykseen on matka vielä pitkä. Silti en vaan tavallaan sisäistä mun olemassaoloa. Ihan kuin leijuisin korkeksissa ja katselisin elämääni toisen silmin.

Shanghai tuntuu luonnolliselta. Sellaiselta paikalta jossa mun kuuluu nyt olla. Tuntuu niin vapauttaalta että se Suomessa vuosikausia vaivannut polte on nyt siirtynyt taka-alalle. Ettei enää tarvitse päästä pois. Että on hyvä olla juuri tässä ja nyt.
Kuvat on otettu matkalla metrolta kotiin.

6 kommenttia:

 1. Löytyis haastetta sulle tuolla mun blogin puolella :-)!

  VastaaPoista
 2. Vähän tuolla näyttää kivalta! Mä jotenkin aina ajattelen Kiinaa sellasena likaisena paikkana missä tyypit vaan juoksee paikasta toiseen ja niin paljon rakennuksia että missään ei näy puita ja että siellä on aina pimeetä:D Joo on mullakin ennakkoluulot:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah. No mut kyllähän se riippuu tosi paljon siitä minnepäin Kiinaa lähtee eikä joka paikka Shanghaissakaan niin kauheasti glamouria tihku :D En vaan oo uskaltautunut sitä nurja puolta vielä käydä juuri katsomassa!

   Juoksevia ihmisiä kyllä löytyy, samoin tsiljardi rakennusta, mutta yllättäen myös puita ja vettä (en kyllä sit tiedä kuinka saasteisiin tukehtuneita!). Pimeetä? :D Shanghain valot hei camoon!

   Poista
  2. Nonii just sen takia sielä on ne valot koska on niin pimeetä :D Haha! Ihana seurata tätä sun blogia kun sä oot niin erilaisessa paikassa au pairina! :D

   Poista
  3. Hahhah kiitos :D Mustakin on ihanaa seurata just mm sun blogia kun sun elämä näyttää niin erilaiselta siellä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...