torstai 8. elokuuta 2013

Xujiahui

Xujiahuin metroasemalla on kahdeksantoista uloskäyntiä. Koska kaikki maanalaiset tilat ovat ilmastoituja, kulkevat ihmiset katujen sijaan maan alla. Parikymmentä uloskäyntiä voi kuulostaa paljolta, mutta uskokaa huviksenne ettei se ole sitä. Määrästään huolimatta uloskäynnit kattavat kärpäsenkokoisen lähtin Xujiahuista, joka puolestaan on vain yksi pienen pieni metropysäkki Shanghaissa. Täällä tuntee olonsa pieneksi.

Eilen kävi vielä alkuviikkoistakin nolommin. Selvisin vaikeuksitta metrolle, sieltä ulos ja aina oikean rakennuksen aulaan. Harmi vaan etten muistanut missä kerroksessa agencyni sijaitsee. Puhelimeen ei vastata eikä ovimies puhu englantia. Mitä tekee suomalainen? No lähtee tietysti sahaamaan kerroksia sattumanvaraisesti! Se saattoi olla kahdeksan, vai olikohan kaksitoista sittenkin? Eikun nyt tiedän: 24! No ei sitten... Ravasin summanmutikassa noin kymmenessä kerroksessa ennen kuin pystyin myöntämään tappioni. Neljäkymmentä kerrosta on vain yksinkertaisesti liikaa. Pilvenpiirtäjä vs blondi 1-0. 

40 minuuttia saapumiseni jälkeen olin edelleen avuttomassa tilassa. Päätin lähteä kotiin. Kaksi minuuttia myöhemmin metroasemalla sain informaationtäytteisen puhelun ja seuraavat kaksi myöhemmin seisoin taas siellä pirun hississä. Onko mun pakko olla näin tyhmä? Miksi sen täytyy aina olla minä joka on kujalla? Hengissä kuitenkin selvittiin, Shanghain muut aupparit tavattiin ja perjantai-aamuna starttaavat kiinantunnit. Wo xihuan Zhongguo! 

9 kommenttia:

 1. Mie tarvisin just tollasta :D eipä tommosen jälkeen jännittäis enää lähteä esim. Helsinkiin seikkailemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, siitä vaan matkaa varaamaa :D Täällä on eksyminen taattu! Ihme kyllä mä en ole kokenut vielä suurempia paniikkeja siitäkään huolimatta että oon aina eksyksissä. Jostain täysin tuntemattomasta syystä oletan aina löytäväni, noh, vähintään jonnekin :D Voi olla että joku päivä kostautuu heh...

   Poista
 2. Voi sua, sulla on kyllä ollut sellasta seikkailua heti ensimmäisistä päivistä lähtien, mutta se jos mikä kasvattaa luonnetta ja rohkaisee mieltä kun niistä selviää. :-) Ihana lukea näitä sun postauksia ja nähdä että sulla on kaikki jeessisti ja nautit olostas siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on kieltämättä tullut pyörittyä ja hyörittyä :D Ehkä ihan hyvä että tuolla on noin kuuma, ties mihin olisin joutunut jos olisin heti ekoina päivinä lähtinyt pyörimään ympäriinsä vailla hajua mistään (ok ihanku mulla olis vieläkään mitään ymmärrystä mistään).

   Mutta ihana kuulla! Innolla ootan sulta sitten juttua Shirlingistä! :D Toivottavasti alkaa yhtä upeasti kuin mulla!

   Poista
 3. Voin vaan kuvitella kuinka eksyksissä ite olisin tollasessa paikassa :D Näyttää kyllä tosi siistiltä, kamala määrä liikennettä mutta sitte tuolla keskellä tollanen keidas! Lisää kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kerhoon :D Joo eipä tuolla keskusta-alueella vihreä oikein loista! Tollasia pikkulänttejä on siellä sun täällä, en kyllä tiedä onko niillä mitään suurempaa vaikutusta yleiskuvaan mutta hyvä yritys kuitenkin :D

   Poista
  2. Ainiin ja kuvia tulee tottakai!!! Heti kun vaan saan aikaiseksi siirtää koneelle :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...