keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Mustavalkoista

Mun rakkauteni Kiinaa kohtaan on mustavalkoisempaa kuin yksikään valokuva. Näissä kuvissa olisi voinut olla värit. Minä olisin voinut ja voisin yrittää värittää yksitoikkoisen maailmankuvani. Mutta kuvista tuli kauniimpia näin. En nimittäin osannut auringonpaisteessa säätää asetuksia ja värit vääristyivät. Kaupunki loistaa silmissäni niin kirkkaana etten osaa kääntää katsetta pimeyteen. Enkä puhu vain suurkaupunginvaloista, vaan jokaisesta syrjäkujasta ja kerjäläisestä kadunvarsilla. Ne loistaa mulle valoa, elämää, jotain sellaista jota en ennen osannut nähdä. Siksi en halua katsoa muualle, niihin pieniin ja niin inhimillisiin tekijöihin, joiden vuoksi elämä on välillä vaikeaa. Jokainen mielen pimeä hetki hukutetaan katujen kasvoihin, elämän rikkauteen ja mahdollisuuksiin. Koska mä haluan elää sitä mustavalkoista unelmaa, sitä unelmaa jossa jokainen päivä on toistaan parempi.

Tätä suuremmaksi ei yhden pienen ihmisen rakkaus kaupunkiin ja elämään voi muuttua.Olipa kerran sunnuntai ja yhdeksän tunnin kävelylenkki. Rakastan sitä, ettei tässä kaupungissa tarvitse koskaan kulkea samoja katuja kahdesti. Voi sulkea silmänsä metrossa, laskea sormensa sokkona kartalle ja mennä vaan. Aina löytyy nähtävää ja koettavaa. Mutta uskokaa tai älkää, mua pelottaa että aika loppuu kesken. Etten ehdi tunnelmoida jokaista kadunkulmaa, katsoa silmiin tuhannesosaa kaupungin kasvoista. Siksi en koskaan palaa samaan paikkaan kahdesti. Siksi lähen joka päivä uuteen seikkailuun, etsimään jotain ennennäkemättömän upeaa. Tai sitä samaa rakastamaani kaupunkimaisemaa, joka näyttäytyy jokaisen kadun varrella hieman eri valossa.

14 kommenttia:

 1. Luen näitä sun juttuja, ja jos oikein pinnistän pystyn melkein kuvitella mitä tunnet just nyt. Eli en siis oo lähelläkään :D mukana edelleen fiilistelen. Mukava oisi kyllä kuulla lastenvahtimisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, siinä on kyllä pinnistelemistä :D Mutta yrittää kannattaa aina!

   Yritän ihan oikesti kirjoitella loppuviikosta tosta aupparoinnista!

   Poista
 2. On ihanaa lukea, miten nuori nainen elää unelmaansa. :) Itselläni oli samanlaiset haaveet suurkaupungissa elämisestä, mutta aika kului eikä haave enää voinutkaan toteutua. Toki sain jotain muuta tilalle elämältä. Mutta olen iloinen, että jotkut saavat mahdollisuuden todella elää unelmaansa, ja vielä jakavat sen muiden kanssa. Kiitos tästä blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti :) Haaveet ei aina toteudu muttei niiden tarvitsekaan. Sitähän varten ne on olemassa että voi unelmoida. Todellisuus on jotain muuta, mutta kyllä sekin antaa ja paljonkin jos niikseen käy. Toivottavasti sulla on nyt toisenlaisia unelmia, yhtä suuria mutta sellaisia joita pystyisit omassa elämäntilanteessasi toteuttamaan!

   Ole hyvä ♥

   Poista
 3. Tää viiminen kuva on mieletön. Aplodeja sille. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jihuu! Arvostan tulevan supervalokuvaajan mielipidettä :)

   Poista
 4. Millaista se lapsenvahtiminen ja aupparointi on siellä niin kaukana ? :) Ois kiva lukea jotain, miten kiinassa hoituu lastenhoito ja tavallinen arki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttua tulossa lupaan! :) Ihan oikeasti, yritän sunnuntai-iltana saada rustattua jotain settiä kasaan!

   Poista
 5. Eihän sua tunnista enää, oot muuttumassa "maailmanparantajahihhuliksi" siinä hyvässä mielessä! Riittää puhuttavaa kun palaat Suomeen, saat heti tulla käymään! Ps. tuo mulle parit (kahet?) syömäpuikot! -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö just yks päivä kävit mielessä ja mietin että ootpa huono ihminen kun et koskaan mitään kommenttia heitä mutta jes vihdoin :D Otan ton kohteliaisuutena ja tulen kyläilemään kun vaihdan valtiota. Voin jopa harkita noiden puikkoja :)

   Poista
 6. Nämä sinun tunnelmapalat ovat kertakaikkiaan upeita!!! Tuntuu niin hassulta ja lattealta yrittää kommentoida näitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah kiitos :D Oli miten latteaa tahansa niin kommentoi silti. Tuntuu kivalta tietää että joku fiilistelee näitä mun juttuja siellä kaukana Suomessakin.

   Poista
 7. Mä alan todellakin kadehtimaan teitä jotka omistatte kunnollisen kameran. Nää kuvat on loistavia, ja mä yritän sinnitellä kännykkäkameralla, joka ei suostu ottamaan edes kohtalaisia kuvia ruuasta. ;) Ja miten on, tarvitsetko mitään sinne? Odottelen edelleen sitä listaa leivinjauheesta ja Fatserin sinisestä... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih :D Sun pitää liittyä nyt blogiteinien joukkoon ja hankkia ihan oikea kamera! Eikun ihan oikeasti, musta on paljon kivempi laittaa kuvia jotka näyttää siltä ettei niitä oo uitettu Huangpissa kun noita kännykän räkäräpsäsyjä mitä toisinaan harrastan!

   Laitan sulle viestiä nyt joku päivä tällä viikolla! Löysin jotain leivinjauheen tapaista mutta se odottaa vielä testausta :D Ja tässä on nyt pari kiemuraa meneillään niin ehkei ole ihan paras hetki alkaa mitään lähettämään!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...