torstai 14. tammikuuta 2016

VÄLI-AMERIKKA KESÄ 2016!!!!

Mä lähden ensi kesäksi väli-amerikkaan enkä mä yhtään tiedä miten monta huutomerkkiä mun pitäisi tähän näpytellä tai mitä sanoja mun pitäisi käyttää että mun hilpeys ja innostus välittyisi mun räjähdyspistettä lähentelevän kehoni kanssa! Lentolippuja on kädessä on kädessä neljä kappaletta ja fiilikset on aika käsittämättömät. Mä luulin että elämä loppuu kun yliopisto alkaa ja joudun luuhaamaan Euroopassa seuraavat neljä vuotta, mutta elämä toi taas pieniä suuria ihmeitä mun luokseni ja tässä sitä mennään!


Pienillä suurilla ihmeillä tarkoitan sitä että lennot tippui oikeasti taivaasta. Mulle saapui kesällä Slovakian maaseudulla tallustaessani sähköposti, joka sisältö oli jotakuinkin "Onnea, olet voittanut lentoliput kahdelle minne tahansa maailmassa". Sen jälkeen kun olin parin tunnin verran varmistellut ja vakuutellut itselleni, että tää juttu oikeasti tapahtuu oli fiilikset aika hurjat! Lentolippua takaisin Suomeen vaan ja kolikoita kasaamaan! Loppupeleissä homma meni kuukausien mittaiseksi älyttömäksi säädöksi kilpailun järjestämän lentoyhtiön kanssa ja vapaavalintaisten kaukolentokohteiden sijaan mulle tarjottiin lippuja joko Californiaan, Signaporeen tai Bangkokiin. Että se siitä kilpailun pääpointista sitten. Jenkit ei kiinnostaneet yhtään kaakkois-Aasian sadekautta enempää, joten valikoitiin lopulta kohteeksi Los Angeles ja päätettiin maksaa lennot sieltä lattareihin omasta pussista. Sinne me oltiin alunperinkin haluttu. Budjettiin tuli parin viikon kokoinen reikä, mutta kesällä on edessä seikkailu jota mä en anna yhdenkään budjetin lannistaa!

Lennellään tosiaan toukokuun vikalla viikolla Los Angelesiin ja siitä pari päivää myöhemmin Costa Ricaan. Suunnitelmat on vielä aika hakusessa, mutta näillä näkymin pyöritään vajaa kolme kuukautta jossakin akselilla Costa Rica-Nicaragua-Honduras-El Salvador-Guatemala. Jännittää! Costa Ricaan ei varmaan jäädä pidemmäksi aikaa hintatason takia ja Honduraksesta ja El Salvadorista oon kuullut aika hurjia juttuja, mutta mikäli jengisodat sen muut ei tätä hetkeä hurjemmiksi muutu mä lähtisin kovin mieluusti El Salvadorinkin rannoille surffaamaan. Surffausta, snorklausta, tulivuoria, vaeltamista, katuruokaa, espanjan kieltä, tanssia, kolonialismin aikaisia kaupunkeja, riippumattoja, maya-temppeleitä, luonnonpuistoja ja elämän väriloistoa. Niistä on ensi kesä tehty!

Että semmosta. Enpä tiedä mitenpäin tässä pitäisi olla. Kauhistuttaa pienesti kun miettii kaikenmaailman sadekausia, tornadoja, mutavyöryjä, aktiivisia tulivuoria, maanjäristyksiä ja Tyyntä Valtamerta. Oon vähän hysteerinen kaikkien luonnonilmiöiden kanssa. Mutta muuten tekee lähinää mieli kiljua riemusta ja ottaa muutama tanssiaskel. Heippa vaan Eurooppa! Jos jollakin on vinkkejä autottoman ihmiseen elämään Losissa kuuntelen teitä mieluusti. Myös omakohtaiset kokemukset Väli-Amerikasta sadekaudella kasvissyöjänä ja espanjaa heikosti osaavana olentona tervetulleita.

14 kommenttia:

 1. Jee, vähän siistiä :) Juurikin oon haaveillut Costa Rican reissusta loppuvuodelle ja järkytyin kun kuulin toissapäivänä, että se on kalliimpi kun Espanja. En tiedä onko se totta, mutta siinä tapauksessa Nicaragua kuulostaa pikkasen paremmalta vaihtoehdolta :) Olin juuri viime kesäkuussa Guatemalassa toista kertaa, eikä sadekausi nyt mun mielestä ihan hirveästi haitannut. Riippuu tietenkin alueesta, päivistä ja sadekaudesta. Kasvissyöjänä tuskin tulee vaikeuksia, papuja ja riisiähän alueella enimmäkseen syödään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olin ihan järkyttnyt kun aloin kattelemaan hintatasoa väliamerikassa ja Costa Rican ja Belizen kohdalle budjetti oli kaksinkertainen muihin maihin verrattuna! En mä tiedä kuinka paljon se on sitten Euroopan hintatasoon suhteutettuna, mutta tosiaan Nicaraguassa on kuulema huomattavasti parempi hinta-laatu suhde ainakin kaikkien aktiviteettien osalta eli ne jää varmaan Costa Rican puolella vähemmälle! Musta tuntuu että tästä retkestä tulee ruoan puolesta ihan yhtä yksitoikkoinen kun kaakkois-Aasiasta :D

   Poista
 2. Vau! Kuulostaa ihan mielettömältä, onnea matkaan!! :)

  VastaaPoista
 3. Oi hitsi, melkonen onnenpotku! Siistiä!! :D

  VastaaPoista
 4. Ihan huikeeta, kyllä kelpais. :D

  VastaaPoista
 5. Eikäääh oon niin kade!! Tulee varmasti upee matka!

  VastaaPoista
 6. Ei vitsi vähänkö mahtavaa :D Varmaan ikimuistoinen reissu luvassa ;)

  VastaaPoista
 7. Voo mikä tuuri noiden lippujen kanssa silti, huolimatta valinnattomuudesta. Itse olisin varmaan heittänyt vaan roskapostiin :'D Ihan super siistiä, matkaraportteja odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks siinä oli matkayhtiön nimi otsikossa ja muistin osallistuneeni johonkin kilpailuun joskus! Muuten ois varmaan ollut siellä roskakorissa tämä kilpailu :D Olispa jo kesä!

   Poista
 8. Vau mikä tuuri,huikeeta! Tulee varmasti hieno reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kiitos kaikille muille kommentoineille, en mä tiedä mitä muuta mä voisin vastata eille kun että jee!

   Poista
 9. Löysin tämän sun blogin ihan sattumalta selaillessani matkustukseen liittyviä blogi juttuja ja lukijaksi päädyinki! Vautsi! Kuulostaa aivan mahtavalta teidän reissu suunnitelma!
  Mää oon kans lähössä kesäksi jenkkeihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkaat :) Toivottavasti sullekin tulee huippureissu!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...