torstai 10. huhtikuuta 2014

Kymysys kysmysy kysymys

 photo 2014-03-26120307.jpg

Mikäli vastaus on myönteinen tämä on mainio ajankohta vuodattaa kaikki mieltä kaihertava kommenttiboksiin. Ei väliä onko aiheena Kiina, aupparointi vai äärimmäisen kiehtova elämäni, lupaan vastailla parhaimman kykyni mukaan.

Mahdolliset postaustoiveet (eli ne mitä en koskaan lupauksista huolimatta toteuttanut) voi myös jättää alle. Katuruoasta on juttu tekeillä ja järjestöstä kirjoittelen kun olen kirjoilta pois. Mulla on jäljellä myös lukematon määrä Shanghain aikaista matskua niin kys. kaupungista kuin reissuista sen ulkopuolelle. Stay tuned!

8 kommenttia:

 1. Oletko harkinnut kirjailijan uraa? Sun tekstejä on kiva lukea, se on tavallaan koukuttavaa :)
  Ja miten ku asustelet tuolla Kiinassa, niin onko sulla tullut oireita, siitä kun se ilma siellä niin saasteista?

  VastaaPoista
 2. Millä rahalla elelet siellä? Jotenkin ristiriitaista lukea ihainnointiasi slummeja kohtaan vaikka pakkohan sulla on rahaa olla, kun Suomesta maailman toiselle puolelle pääsit. Ei ole tarkoitus kritisoida, korjaa ihmeessä vääristynyt mielikuvani, mistäpä minä tiedän jos eleletkin esim stipendirahojen turvin siellä.

  VastaaPoista
 3. Mäkin olen usein tätä kivaa, inspiroivaa blogia lukiessani miettinyt sun raha-asioitasi. Vaikka mitäpä ne mulle kuuluu. :D Mutta kysymys kuuluu siis: Mistä saat rahaa elämiseen ja paljonko sitä tarvitset viikossa/kuukaudessa?

  VastaaPoista
 4. En muista oletko vastannut näihin jo jossain vaiheessa mutta... miksi lähdit juuri Kiinaan ja oliko sulla muita vaihtoehtoja maan suhteen? Onko sulla tulevaisuuden suhteen jotain haaveita/asioita, mitä haluaisit tehdä ja kokea? (ja muakin kiinnostaa tuo raha ja paljonko sitä rahaa pitää olla, että Kiinassa pärjää)

  VastaaPoista
 5. Miä haluun tietää KIINALAISISTA ja niitten tavoista KAIKEN. :D Luin kirjaa 1600 luvun persiasta ja nyt mulla on joku suuri kiinnostusintohimokausi vieraita kulttuureja kohtaan. Aasia, Arabia, Grönlanti, Intiaanit, etc.

  VastaaPoista
 6. Aupparikysymyksiä satelee!

  Mitä kautta menit Kiinaan? Jonkun järjestön vai löysitkö perheen itsenäisesti?
  Millaista aupparina olo Kiinassa on? Onko isäntäperhe helppo löytää, millaiset ovat työtehtävät, miten ulkomaalaisiin suhtaudutaa?
  Paljonko teet töitä viikossa? Mitä töihin kuuluu?
  Paljonko saat palkkaa? Saatko rahaa muualta? Paljonko säästit ennen Kiinaan menoa?
  Monessako perheessä olet ollut?
  Onko vapaa-aikaa paljon? Miten käytät sen?
  Lempi paikkasi Kiinassa?
  Millainen oli ylioppilastodistuksesi?
  Top-5 vinkkisi Kiinaan auppariksi haluavalle? :)

  VastaaPoista
 7. Pärjääkö Kiinassa hyvin englannilla?
  Puhuuko sun hostlapset englantia?
  Osaatko puhua kiinaa jo jotenkuten/hyvin?
  Onko siellä seuduilla paljon muita auppareita?
  Minkälaisessa talossa asut siellä?
  Kauanko oot vielä Kiinassa?
  Onko missään vaiheessa tullut jäätävää koti-ikävää?
  Onko missään vaiheessa tullut vastaan tilannetta missä kukaan ei ymmärrä sua ja sä et ymmärrä ketään (kielimuuri) ja sitten oot saanu romahduksen? Jos tajusit mitä meinaan! :DD
  Onko kiinalaiset ihmiset tosi lyhyitä, tunnetko olosi "isoks" siellä?
  Onko Kiinassa halpaa?
  Minkälainen ruokakulttuuri siellä on?

  VastaaPoista
 8. Oon jo kauan suunnitellut lähteväni aur pairiksi ja Aasia olisi myös mulla kohteena. Oot joissakin ekoissa postauksissasi puhunut Japaniin ja Koreaan lähtemisestä - miltä sivuilta/minkä kautta näihin maihin lähtö on mahdollista? En löydä muutakuin Au pairiksi Kiinaan -sivuja. Olipas epäselvä kysymys, mutta kiitos kamalasti jos vastaat. :3 Ja ylipäätänsä: minkä sivuston/järjestön kautta oot lähtenyt au pairiksi? (:

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...