keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Hevosen vuosi

Kiinalaiset ovat kadonneet kaupungista. Metro on ruuhka-aikana tyhjääkin tyhjempi ja katujen ihmisvirta on pudonnut kolmannekseen tavallisesta. Täällä on vain turisteja. Muutama työnsä takia paikkakunnalle jäänyt sekä joukko aitoja beijingiläisiä. Sellaisia joiden juuret ulottuvat kaupungissa sukupolvien taa.

Raketit ovat paukkuneet putkeen jo viikon verran. Hevoset ovat vallanneet niin markettien hyllyt, julkiset paikat kuin päivittäistavarat. Ruokakauppaan täytyy jonottaa sisään. Ovenpieliin on teipattu onnentuojat ja kaupunki hukkuu punaiseen väriin. Ei voi erehtyä siitä että jotain on meneillään. Tunne on sama kuin joulunaluspäivinä Suomessa. Vaikka juhla vietetään sisätiloissa tuttujen kasvoilla vuorattuna se henkii lämpöä ja odotusta ulkopuolelle. En viettänyt joulua enkä uskoisi vuoden vaihtuneen jossen tietäisi paremmin. Nyt on kuitenkin aika juhlia.Mä lähden huomenna isovanhemmille. Vietin siellä jo kaksi yötä ja mietin miten on mahdollista että kaikki mummilat ovat ihan samanlaisia. Isovanhempien luona vietetään juhlan tärkein hetki. Vuodenvaihde. Kolmannenkymmenennen päivän koittaessa käärme väistyy hevosen tieltä. Toivottavasti mun hevosen vuodesta tulee yhtä jännittävä kuin vuoden ennustukset antavat ymmärtää.

Tasapuolinen etukäteinen uudenvuodentoivotus kaikille. Mutta erityisesti niille joiden kiinalainen horoskooppi on hevonen. Tää on teidän vuotenne!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joka kahestoista vuosi eli seuraavan kerran 2018 jos laskin oikein! Sit ollaan jo ikivanhoja.

   Poista
 2. Jotenkin minulla oli hämärä muistikuva, että olisi hevonen ja niinhän olenkin. Minun vuoteni, jee. :)

  En ole tainnut ennen tähän blogiin kommentoida, vaikka olen tätä seurannutkin. Kiina-vuodestasi on ollut todella mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...